A boldog, kiegyensúlyozott életnek három oszlopa van. A táplálkozás, a mozgás és a gondolkodás. A három tényező egyensúlya tudja megadni a hosszú és tartalmas élet lehetőségét. Bármelyik ágat túlzásba visszük vagy hanyagoljuk, betegségek kialakulásához vezet. Ha keveset mozgunk, akkor elsorvadnak az izmaink. Ha túl sokat, akkor szétkopnak az ízületek. Elhasználódik a test.

Ha sokat eszünk, akkor elhízunk, ha keveset, elfogyunk és erőtlenné válunk.

A gondolat erejéről nem kell sokat beszélnünk, hiszen ma már az orvostudomány is elfogadja, hogy a tudatunkkal meg tudjuk betegíteni magunkat.

Ráadásul a három oszlop tartalmi elemei függnek az életkorunktól is. Amit húsz évesen még meg tudtunk enni minden gond nélkül, az már ötven felett okozhat némi gyomorkárosodást. Az izommunkáról ne is beszéljünk.

Sajnos az élelmiszerek tápanyagtartalma is hagy némi kívánni valót, és az adalékokról, amivel ízletesebbé teszik őket ne is beszéljünk. Kijelenthetjük, hogy fogalmunk sincs mit eszünk, mit iszunk.

A mozgásunk ugyanígy katasztrófa. Vagy a munkahelyen vagy az autóban ülünk, vagy otthon a tévé előtt pihenés gyanánt.

A gondolataink? Két irány van. A reklámok folyamatos költekezésre csábítanak. Semmi sem elég jó, azonnal le kell cserélni. A filmek csöpögnek az erőszaktól és csak a negatív események számítanak híreknek. A politikusok az uszításban érdekeltek. Az oszd meg és uralkodj elvét még nem sikerült lecserélni.

…….és mindeközben az európai ember életkora (érdekes módon) egyre nagyobb. Okoz is fejfájást a vezetőknek. Egyfelől egy új piaci szegmens van születőben. Másrészt újra valamilyen „népnevelő” szolgáltatásra volna szükség. Ha sikerülne ezt az öregedő generációt rávenni, hogy éljenek egészségesen, akkor az mind a két félnek jó lenne. Egyrészt a lakosság eltartása sokkal kevesebbe kerülne az aktív korosztálynak, másrészt a korosodó egyén minőségi életet élhetne. Tanulással, szórakozással, karitatív munkával tölthetné a hátralevő évtizedeket.

Úgy gondolom, hogy bevezetőként ennyi éppen elég az Anti-aging mozgalom elé. Úgy is minden elemét részletesen kielemezzük.

Elöljáróban engedd meg, hogy a figyelmedbe ajánljak egy nagyon jó anyagot ebben a témában. Miután elmúltam ötven, elkezdtem kutakodni, hogy milyen lehetőségek kínálkoznak a halhatatlanság megszerzéséhez. Ezt találtam a legátfogóbbnak. https://www.konnektiv.hu/tovabb-fiatalon—anti-aging-eletmdprogram-kreditpontos-online-tovabbkepzes.html

Sok sikert a tanulmányozásához!