AjMindent átható rezgés!

Minden, ami csak létezik az univerzumban rezeg. A szék, amelyen ülünk, vagy a talaj, amin állunk csak látszólag szilárd, valójában minden egyes molekulájuk – anyaguktól függően különböző frekvenciájú – rezgésben van. Az emberi fül a hangokat a 15 Hz és 21 kHz közötti tartományban érzékeli, tehát a legtöbb körülöttünk lévő tárgy által kibocsátott hang frekvenciája túl alacsony (sűrű) vagy túl magas (ritka) ahhoz, hogy halljuk (bár ez nem jelenti azt, hogy egyáltalán nem is érzékelhető).

A szerveink, energia központjaink, különböző testrészeink mind-mind saját hangnemben “énekelnek”, és – mindamellett, hogy vannak az optimális egészséghez szükséges alap frekvencia értékek – együttesen egy olyan szimfóniát hoznak létre, melynek egyedülállósága az ujjlenyomathoz hasonlatos. Egy ideális világban mindannyian harmóniában és egyensúlyban élnénk, de a minket érő folyamatos kedvezőtlen hatásoknak (stressz, környezeti ártalmak, negatív energiák, stb.) köszönhetően gyakran disszonancia keletkezik saját “hangzásunkban”, megbontva ezzel az egységet és egészséget. A hangmasszázs egy olyan eszköz, mely segít ezek újrateremtésében.

A hangtálakról

A hangtálakat kézzel készítik Nepálban 7-12 fém ötvözetéből, mely fémösszetétel pozitív hatással van a rezgés minőségére és a hangzásra. Manapság úgy gondolunk a fémekre, mint különböző eszközök, szerszámok vagy dísztárgyak alapanyagára anélkül, hogy bármilyen szimbolikát tulajdonítanánk neki. A hagyományos keleti kultúra, de az ókori görögök (beleértve Pitagoraszt), és később a német csillagász, Johannes Kepler is ismerte, hogy a hét fém kozmikus kapcsolatban van planétákkal.

arany – Nap

ezüst – Hold

higany – Merkúr

réz – Vénusz

vas – Mars

ón – Jupiter

ólom – Szaturnusz

A fontos ásványok mellett a szervezet alapvető elemeiként, az emberi test is tartalmazza többek között a hét fémet. Ahogyan sok ősi teremtés-történetben megjelenik, hogy a tudatos szellem, az ige, vagy az ősi hang áthatotta az ürességet azért, hogy láthatóvá tegye az életet, ugyanígy, amikor a férfi energiát megtestesítő ütő életre kelti a női energia természetű hangtálat, létrehoz egy tökéletességet teremtő hangrezgést. Ily módon a hangtál által keltett szent hang a férfi – nő, hang – csend, yin – yang ősi alapelveit testesíti meg. Ez a Titokzatos Mennyegző vagy a Misztikus Szövetség, melyből minden élet keletkezik és folytatódik örökké a születés, élet, halál és újraszületés körforgásában.

Mire használható a hangmasszázs?

A tibeti hangtálak segítenek a test, lélek és tudat “újrahangolásában”. Az általuk keltett tökéletes rezgések helyreállítják a megzavarodott egyensúlyt a létezés minden szintjén. A felhangokban gazdag hangtálak hangja az agyat alfa-hullám frekvenciába vezetik, mely befelé irányuló mentális (lelki, szellemi) működéssel, nyugalommal, ellazulással, inspirációval, kreativitással kapcsolódik össze.

Emellett, közvetlenül a test közelében vagy testre helyezve megszólaltatott hangtálak rezgései koncentrikus körökben végigáramlanak az egész testen. Mivel testünk kb. 70%-ban tartalmaz vizet – mely rendkívül jó közvetítő közeg – így a rezgések könnyedén áthatolnak a belső szerveken, megmozgatva és harmonizálva minden sejtet. Ez a folyamat segít felszabadítani a testi-szervi blokkokat, és visszanyerni a megbomlott egyensúlyt.

Alkalmazható például fejfájás, alvászavar, keringési zavarok, magas vérnyomás, izületi panaszok, izomfájdalmak esetén, emésztési problémákra, alhasi görcsök oldására. Kiválóan lazít, relaxál, harmonizál, jótékonyan hat szorongásos állapotokra, pszichoszomatikus betegségekre. Gyerekeknél segítséget nyújt tanulási nehézségeknél, magatartás-, és figyelemzavaroknál.

Egyéni terápiák

A hangmasszázs és a művészetterápia együttes alkalmazása egy olyan komplex módszer, amely újszerű segítséget adhat annak, aki testi, lelki, mentális problémával küzd, vagy annak, aki saját személyes fejlődéséhez, önismeretének mélyítéséhez keres egy változatos eszközt.

Az általam kínált találkozók első felében a tibeti hangmasszázs segíti a ráhangolódást, az elengedettséget, a kreatív és intuitív állapotba kerülést, majd a művészetterápiás eszközök segítségével történik annak a témának a körüljárása, mely az egyént leginkább foglalkoztatja.

Az egyéni terápia néhány előnye:

  • a terapeuta és az egyén együttműködő társulásának fókuszában az a probléma, vagy ok áll, amiért a kliens alapvetően a terapeutához fordult

  • az ülések száma az egyén igényeihez igazodik

  • könnyebben kialakul egy meghitt, bensőséges, bizalomteljes légkör

  • egyénre szabott hangmasszázs kezelések és művészetterápiás gyakorlatok segítik a cél elérését

A komplex módszerű egyéni foglalkozások időtartama 2 óra, az önálló hangmasszázsé pedig 1 óra.