Az orvostudomány és a gyógyszeripar hihetetlen sebességgel fejlődik. Újabb és újabb mikró-nano területeket fedeznek fel bennünk. Hiper-szuper gyógyszerek születnek. Ugyanakkor több híresség tér vissza az olyan gyógymódokhoz, amiket sok ezer évvel ezelőtt fejlesztettek ki. Demi Moore pióca kezelésre jár Ausztriába, és itt van a kedvencem, a köpölyözés.

 

 

Története az idők homályába vész. Senki sem tudja pontosan mikor és kik jöttek rá, hogy a vákuum jótékony hatással lehet a vérkeringésre, ápolja a bőrt, bizonyítottan méregtelenít és számtalan dologra alkalmas. Arról nem is beszélve, hogy mikor és hogyan fedezték fel, hogy a testünkön vannak olyan pontok, amik külön-külön hatnak a szerveinkre. Ezeket a pontokat nevezhetjük hologramoknak is, hiszen az egész szervezetünk megtalálható egy tenyérnyi helyen, és ezeken a helyeken hatni is tudunk rájuk.

mde

Szóval ennek a régmúlt időket felidéző gyógyító eljárásnak eredünk a nyomába. Szeretnénk kedvet csinálni hozzá, és egy olyan ismeretanyaggal szolgálni, amilyen talán még nem született ebben a témában! Olyan szinten jártuk körbe ezen témakört, hogy még azokat a cégeket is felkerestük, akik ennek a technikának az oktatásával is foglalkoznak. Én magam is elvégeztem egy alapozó tanfolyamot a Konnektív kft.-nél, Sári Róza vezetésével.

A köpölyözés iránti szimpátiám szenvedéllyé, szerelemmé változott.

A fiaim sportolók és rendszeresen előfordul, hogy egy-egy edzés vagy verseny után kínzó fájdalmakkal térnek haza. Húzódások, túlerőltetések stb. Erre kerestem megoldást, és jutottam el tulajdonképpen a köpölyözéshez. A srácok továbbra sem kímélik magukat, de a sérüléseket sokkal hamarabb ki tudjuk kezelni és a tüneteket szinte azonnal csökkenteni lehet.

Mindenre biztos nem alkalmas a módszer, bár egy régi könyvben a következő, szerénynek éppen nem tűnő mondatot olvastam.

„Amit mással meg lehet gyógyítani, azt köpöllyel is meg lehet, de vannak olyan betegségek, amit csak köpöllyel lehet.”

dav

Az akupunktúra (a Hagyományos Kínai Gyógyászat,a HKO) a legelfogadottabb alternatív kezelésmód, amit a civilizált világ befogad a modern orvostudomány mellett. A HKO egyik önálló eszköze a köpölyözés. Akupunktúrás terápiák közé sorolható, de a meridiánok ismerete nélkül is alkalmazható. Sőt a kínaiak otthonukban ezt a módszert úgy használják, mint mi az aszpirint vagy a borogatást. Van is egy mondásuk erre: ahány bögre annyi köpöly.

Úgy gondoltam, hogy a bemutatást mégsem a tradíciókkal kezdeném, hanem inkább a mai celebekkel, világsztárokkal. Több prominens személyiség hívja fel magára a figyelmet mostanában, akik a köpölyözés gyógyhatását propagálják. Egyre többen alkalmazzák és a szépségipar is lát benne potenciált. Viszonylag egyszerűen elsajátítható módszerről van szó. Az alapokat a már említett Konnektív Kft. tanfolyamjain is megtanulhatja bárki. Az első szint a kozmetikai célú megközelítés. Érdemes belemélyedni az anyagba, mert nagyon hasznos dolgokat tanulhatunk meg magunkról is!

https://www.konnektiv.hu/ jelentkezni az alábbi linken lehet!

A folytatásban pedig jönnek a sztárok!