Út és az arany könnye!

A bevezetőben említettem, hogy az érdeklődésem vagy vonzalmam a köpölyözés iránt Sári Róza kurzusán váltott át szerelembe. Arra kerestem megoldást, hogy hogyan lehet gyógyszerek nélkül csökkenteni, kezelni a túlhajszoltság okozta problémákat sportolóknál. Erre találtam teljes körű megoldást és még valamit, valami nagyon fontosat tudtam meg, de erről a következő írásban fogok bővebben szólni. Amiért mégis felhoztam a témát az az, hogy ebben a hónapban megint indul egy köpölyöző tanfolyam a Konnektívnél. „Köpölyözéssel a szépségért és az egészségért”, címet kapta a tanfolyam. Azt hiszem (tudom) nagy titkok leleplezésére számíthatnak a résztvevők!

A címmel kapcsolatban szeretnék egy kis megjegyzést tenni. A HKO (Hagyományos Kínai Orvoslás) egy teljes orvosi módszer, de fontos része a Taoizmusnak. A Taoizmusnak az alapműve az Út és erény könyve. Eme írás címe tehát egy kis taoista „remekmű”!

Most viszont nézzük, hogy a világsztárok hogyan alkalmazzák ezt a pótolhatatlan kincset, amit úgy hívunk, hogy KÖPÖLY!

Az első híresség, akit megemlítünk, az egészséges életmódot kedvelő Gywneth Paltrow. 2004-ben úgy jelent meg egy bemutatón, hogy a kivágott hátú ruhájából kivillantak a köpölyözés nyomai. A színésznő esküszik erre az alternatív orvoslásra, és a HKO módszerére.

Michael Fred Phelps huszonháromszoros olimpiai bajnok úszó, minden idők legsikeresebb olimpikonja. Róla el lehet mondani, hogy tudatosan építi karrierjét. Valószínűleg minden legális lehetőséget kipróbált, hogy az eredményességén javítani tudjon. Az ma nem lehet titok, hogy az emberfeletti teljesítményt nem lehet elérni „csak” edzéssel. Táplálékkiegészítők garmada áll ma már rendelkezésre. A trénerek és a WADA között folyamatos a háború, hogy mit engedélyeznek és mit tiltanak. A mentális eszközöket nem lehet tiltani. Ilyenek a meditációs gyakorlatok, a masszázsok és kiderült, hogy a köpölyözés is hatékony eszköze a felkészült sportolónak.

A 2016-os olimpián Michael Phelps testén szabályos lila foltok voltak láthatóak. A miértre könnyű választ adni. A köpölyözés vérbőséget okoz a kezelt területen és ezáltal gyorsabban regenerálódik a test húzódás vagy egy túlterhelés után. Nem is beszélve az azonnali fájdalomcsillapításról. Nem kell attól tartani, hogy valamilyen tiltott vegyület van benne, és mivel nincs mellékhatása, bátran lehet alkalmazni bármelyik szakágban. Ezért is lett népszerű a sportolók körében.

Én egy íjászbajnoknak vagyok a „udvarköpölyözője”.

Az íjászatban a két kar nem egyforma terhelésnek van kitéve. Az edzések így hol egyik, hol a másik kart teszik taccsra, ezért gyakori a húzódás, megerőltetés. Nagy megerőltetésnek van kitéve a hát és a váll is. Egy verseny az eredményhirdetést is belevéve egy egész napos program. Bizony a sportolótól olyan fizikumot és állóképességet kíván, amit nem is gondolnánk.

A köpölyözés tulajdonképpen egy legális dopping. Ahogy a vákuum elkezd dolgozni és odaszívja a vért a kezelt területre, a szervezetben látszólagos vérhiány keletkezik. Ezért a szervezet védelmi rendszere elkezdi fokozni a vér termelését. A sportolók a köpölyözést főként a fentebb említett tulajdonságai miatt kezdték el használni. Nem tartom kizártnak, hogy ez egyre népszerűbb lesz idehaza is. Akiről biztosan tudjuk, hogy ezt a módszert használja, az Natalie Coughlin úszó, de egy tornász fiatalember egyik nyilatkozatában azt találta mondani, hogy „ez jobb, mint bármi más, amire eddig pénzt költöttem”. Alexander Naddournak hívják az urat. De itt van Chris Brooks, aki szintén tornász és Madarász Viktória is él ezzel a lehetőséggel.

Hogyan hat a KÖPÖLY?

Fokozza a véráramlást, csökkenti az izommerevséget, a páciens úgy érezi, hogy könnyebbé vált számára a mozgás, növeli a vér áramlását a vákuum helyén, a szívóerő kinyújtja a bőrt, ez pedig kis fájdalomjeleket küld az agyba, aminek hatására endorfin szabadul fel, ez pedig jótékony hatással van az érintett terület gyógyulására. Többen is mondják, hogy jobban érzik magukat, jobban esik a mozgás és kevesebb a fájdalom. Az általam kezelt embereknél tíz esetből kilenc azonnali hatást érzékelt. A sportolók úgy vélik, hogy a hatása lehetővé teszi számukra, hogy gyorsabban regenerálódjanak. Így már érthető, hogy az élsportolók, akik naponta többször is edzenek, ezt a módszert is bevetik a gyorsabb felépülés és a tartós izomsérülések elkerülése érdekében. Van még egy nem elhanyagolható tapasztalatom. Akiket kezeltem, mind jelezték, hogy olyan ellazulást érzékeltek, amit csak meditációban tapasztaltak. Amikor elkezdődik a kezelés, a figyelmük a köpölyre fordul és előfordult már, hogy a vendégem bele is aludt a kezelésbe. Természetesen használok relaxáló zenét, füstölőt és a kezelés egy laza masszázzsal zárul.
A következő rész a bőr regenerálásával és a köpölyözés kozmetikai célú felhasználásával ismerteti meg az olvasót!
Egy kis segítséget szeretnénk kérni; kérlek kövess minket az instagrammon a következő linken: https://www.instagram.com/szatszanga/ ,ahol sok érdekes képpel és ajándékokkal várunk Téged!