Oldal kiválasztása

Nem mindenki szereti a narancsot. Ezt tudjuk a választások eredményéből. De azt biztos, senki sem szereti, ha a narancs(bőr) a combján vagy a fenekén jelenik meg.
A cellulit, vagy a köznyelv szerint narancsbőr egy a bőr alatti kötőszövetekben található zsírfelhalmozódás. Ez egyenetlenné, narancshéjhoz hasonlóvá teszi a bőrfelszínt. Leggyakrabban a combon és a fenéken jelentkezik ez az elváltozás. 

Ma már több hatékony módszer is létezik ennek a kellemetlen elváltozásnak a kezelésére.
Ez a jelenség leginkább a hölgyeket fenyegeti, mert összefügg a hormonális változásokkal, főleg az ösztrogén színt emelkedéssel, de 

sajnos a fogamzásgátló tabletták is részesei lehetnek a folyamatnak. Okai között megemlíthető még a helyi vér és nyirokkeringési zavar, ami a sejtek oxigén ellátottságát csökkenti. 

Ezt a mozgásszegény életmód, és az elégtelen folyadék bevitel is elősegíti. Rengeteget ülünk mostanában. Vagy az autóban vagy az irodában. És hát az örök probléma a stressz. A stressz folyamatosan befolyásolja a hormonháztartásunkat, ami befolyásolja a bőrünk, a hajunk állapotát is. Mielőtt részletesen kitérünk a kezelésekre, egy dolgot szeretnék kiemelni, ez pedig a dohányzás és a bőr kapcsolata.

Ma már a nyugati orvoslás is tisztában van azzal, hogy a tüdő és a bőr szoros kacsoltban állnak egymással. Arról nem is beszélve, hogy a bőr is lélegzik. A kínai orvoslás szerint a tüdő a bőr kormányzója. Ezekből a tényekből egyenesen következik, hogy amit a tüdőnkkel teszünk, az a bőrön tükröződni fog.

Ha sokat vagyunk jó levegőn, akkor élettel teli lesz, ha pedig szívjuk a városi levegőt és még dohányzunk is, akkor fakó, pattanásokkal teli, és narancsbőrös lesz.

A következő cikkben ezt a témát bontjuk ki!