Oldal kiválasztása

Hogyan védekezhetünk a narancsbőr ellen?

Testsúly csökkentés?
Az esetek nagy részében hatásos, de könnyen vissza lehet szerezni a kilókat és sosem onnan kezdünk el fogyni, ahol a legtöbb zsírpárna halmozódik fel. Kiegészítő eszköznek mindenképpen ajánlatos. Főleg ha van súlyfeleslegünk!

Masszázzsal?
Önmagában ez sem elegendő módszer, de határozottan javítja a vérkeringést. A masszázsoknak több fajtája létezik, amelyeknek a rendszeres alkalmazása csökkenti a veszélyt. Csúsztatott köpöllyel kiegészítve a leghatékonyabb. A köpölyözés 

szinte felrobbantja a zsírsejteket, amik a nyirokrendszeren keresztül távozhatnak a szervezetből a mérgekkel együtt.
Méregtelenítés?
Egy komoly terápia ezzel kell, hogy kezdődjön. A következő részben bemutatom a spagirikát, amit én magam is használok és nagyon szelíd módszer a méregtelenítésre.
Őseink szokásai közé tartozott az évenkénti kétszeri böjt. Ez is a méregtelenítés hatékony formája.
Táplálkozás?
Hát igen. Kevesen vannak, akik nem esznek mindennap valamilyen húskészítményt. A cukorról, a fehér lisztről és az ízfokozókkal készített élelmiszerekről nem is beszélve. Ezek okozzák a zsírlerakódások nagy részét. Őseink a böjt mellett sokkal egészségesebb ételeket ettek. Sok növényi élelmiszert használtak. A falun élő emberek ismerték az összes növény hatását. Tudták mi ehető, mi gyógyít és mi mérgező.

Mozgás?
Ismeri még valaki ennek szónak a jelentését? Borzalmas látni azt, hogy mindenhova autóval megyünk. Iskolába visszük autóval a gyerekünket a szomszéd utcából. Tragédia. Van, hogy a feltorlódó autók méreg-gáz felhőt csinálnak az iskolák körül. 

A narancsbőr alapja a zsír, ezért vagy el kell égetni vagy nem szabad bevinni. Vagyis mozogni kéne és zsírszegény diétát kellene alkalmazni.
Zsírleszívás?
A tapasztalat azt mutatja, hogy a karcsúsításban segít, de a narancsbőr ellen nem túl hatásos. Ugyanis a zsírt nem abból a rétegből szívják le ahol a narancsbőr keletkezik.
Krémek?
Igazi, valós adat nincs. A gyártó ígér fűt-fát, de a tapasztalat nem releváns. Elmondható az, hogy a krémek általában nem jutnak el a bőr arra a szintjére, ahol eredményt tudnának elérni.

Rohanó életmód?
A stressz fő pillérre. A másik a rendszertelenség. Rohanunk, bekapunk valamit. Este eszünkbe jut, hogy az öt kávén kívül még nem is ittunk semmit. 
Ismerősek ezek a mondatok? Így élünk. Látszólag egy egyszerű problémát járunk körül és kiderül, hogy a narancsbőr egyszerűen egy civilizációs jelenség?

A következő részben egy konkrét receptet, vagyis inkább kúrát fogunk végigvenni.