Oldal kiválasztása

A fitoterápia, a gyógynövények általi gyógyítást jelenti (fito=gyógynövény). Biztonsággal kijelenthető, hogy egyidős az emberiséggel, de még ma is nagy biztonsággal alkalmazhatók különböző terápiás célokra.
A betegségek jelentős részét a természettől való elszakadás okozza. Az emberek már nem követik a természet ritmusát. Az életerünk folyamatos pusztításával kialakítottuk az úgynevezett civilizációs betegségeket. A stressz, a mozgáshiány, a kitudja mivel szennyezett táplálékok, és az állandó elégedetlenség kialakította ezt a depressziós „eldobható” világot. És ez az „eldobhatóság” sajnos átragadt a párkapcsolatokra is.
Az egészség csak akkor válik fontossá amikor elveszítjük. Néhány felesleges kör után jónéhányan kötnek ki a természetes gyógymódok mellett. Egyre többünk polcán kapnak helyet a gyógynövényteák, étrend kiegészítők. Szerencsés esetben állandó helyet, ami már inkább a megelőzés szerepét veszi át a kúrálás helyett.
A teázás egyébként már majdnem társasági esemény. Hiszen egy közös program is lehetne, amíg hűl addig fel lehet eleveníteni egy régi szokásunkat, a beszélgetést!