Oldal kiválasztása

Tavaszi Nagy Takrítás!

Méregtelenítés, tisztítás, salaktalanítás!

Mit is jelentenek ezek a szavak? Dobálózunk fogalmakkal, naponta használjuk őket és néha fogalmunk sincs miről is beszélünk! 
Kicsit utána jártam ezeknek a kifejezéseknek. Itt a tavasz a nyakunkon. Hátha tisztábban tudjuk kezdeni ezt a gyönyörű időszakot. A tisztaság ebben az esetben plusz energiát jelent. Jobb közérzet és teljesítő képesség.

……hogyan álljak neki egyedül?

A régi kultúrákban évente két komoly böjti időszak volt. Az egyik éppen tavasszal, húsvét előtt. Ha először vágsz bele egy öngyötrésbe, akkor egy vagy két nappal kell kezdeni. Egy vagy kétféle gyümölcs legyen a „menü” és ne nyomjon 1-2 kilónál többet az egynapi adag. Vizet, teát itt is igyunk. Érdemes valamilyen tisztító teát inni. Például csalán teát.
A gyümölcsnap előtti napon se együk magunkat degeszre. Ne egy szülinapi parti utánra tegyük a böjtölést. A tisztítás ne csak az előző napot pucolja ki. A folyadékot viszont akár el is túlozhatjuk. A hús, cukor és a fehér kenyér kerülendő. Aztán jöhet a gyümölcs. Alma szinte mindig rendelkezésre áll. Ha szezonja van a dinnye is kiváló alany. Fontos az önfegyelem. Én, ha megéhezek, akkor gyorsan nyomok egy teát. Azt szoktam váltogatni. Zöld tea is jöhet. Vannak nehezebb pillanatok délután, de ez a lelket is erősíti. És másnap lehet büszkén mesélni, hogy milyen szuperek voltunk! A következő napot is érdemes könnyített étrenddel lefolytatni. Cukor, hús fehér kenyér nélkül.
Bonyolultabb kúrához érdemes aktív kezelő tanácsait kikérni.


Amit egyedül is csinálhatok!

Mozgás

....elolvasom....

A mozgásnak sok formája van. Kocogás, gimnasztika, Tai chi, csikung, egyéb harcművészetek de a rendszeres séta is megteszi a hatását. A hatást illetően, minden mozgás vérkeringés javító harmonizáló és anyagcsere serkentő. Igazából az lenne a jó, ha mindennap meg izzadnánk egy kicsit.

Jóga

....elolvasom....

A jóga a tudat átalakítását, illetve az újjászületés körforgásából való megszabadulás elérésre szolgáló technika. A törekvés az, hogy az ember fokozatos önfegyelmezéssel, érzékeinek, testi mivoltának uralma alá rendelésével, elérje az elme megtisztulásának azt a fokát, amely állapot a megvilágosodáshoz vezet.

Meditáció

....elolvasom....

A meditáció a tiszta tudat állapotának megtapasztalása. A legtöbb meditációs technika az elme kikapcsolására törekszik. Az elme nem más, mint a gondolatok halmaza. Így a meditációs technikák az elme, vagyis a gondolatoktól való megszabadulást igyekszik elérni. Tehát a meditációs állapot, a gondolatoktól mentes tiszta tudat állapota.

Phoenix cseppek

....elolvasom....

A spagirikus méregtelenítés, tulajdonképpen egy az alkimista időkből származó módszer. Használata pofon egyszerű négyféle csöppet használunk, három naponta váltogatjuk őket és 4 sorozatot kell belőle csinálni. Minden nap másfél liter víz mennyiséghez hozzákeverünk 20-30 csepp Főnix cseppet és egész nap isszuk.
Négyféle cserepet használunk
1. Phoenix phönohepan.
2. Phoenix solidágó.
3. Phönix antitox.
4. Phönix lymphophön.
Komplett tisztítást végeznek a testünkben. A máj, a vese és a nyirokrendszer teljes méregtelenítését elvégzik! (Egy külön tanulmányt fogok erről írni saját tapasztalataimról)

Homeopátia

....elolvasom....

A homeopátiás készítmények is alkalmasak a méregtelenítésre. A homeopátia a hasonlót a hasonlóval elvén működik.
A máj bél epe tisztítására a nux vomica, a lykopodium, a carbo vegetabilis. A vese tisztítására pedig a solidágo és a coccus cacti.
(a homeopátiáról egy komolyabb cikk készül)

Mayr-kúra

....elolvasom....

Célja a méregtelenítés és a helyes táplálkozási technika elsajátítása. A kura három hétig tart. Hozzátartoznak a légzési gyakorlatok a meditáció és a has masszázs. Lényege: zsemlét szeletekre vágva két három napig a levegőn szikkadni hagyjuk. A zsemlét naponta három négy alkalommal jó alaposan meg rágva (egy két falatot hússzor harmincszor) megesszük. A falat után egy kávéskanál forralt tejet szürcsölve megiszunk. Napi két, három liter folyadék fogyasztása és a beöntés szerves része a kúrának. Később tejfölös túrót, joghurtot is ehetünk a zsemlékhez

Inni!!!!

....elolvasom....

Szervezetünk számára a víz az egyik legfontosabb elem. Az agyunk 75%-a, a vér 84%-a, a csontok 22%-a, az izmok 75%-a víz. Ha nem gondoskodunk megfelelő mennyiségű és minőségű italról az rengeteg betegség kialakulásának lesz a segítségére.

Léböjt

....elolvasom....

A lényeg az, hogy nem veszünk magunkhoz szilárd táplálékot, a testünk mozgósítja a tartalékait, aktivizálódik öngyógyító képessége, és megtisztítja önmagát. A kúra egy-két szigorú léböjt-napból áll, de az átállás pár napot előtte és utána is igénybe vesz. A léböjt-napok ideje alatt 3-4 liter folyadékot is meg kell inni naponta, mely gyógyteákból, leszűrt zöldséglevesekből, friss gyümölcs- és zöldséglevekből, illetve szénsavmentes ásványvízből áll.

Gyümölcsnap

....elolvasom....

A gyümölcs böjtök általában, egy-két naposak és egy-két gyümölcsre épülő kúrák. Alma, dinnye, grapefruit, narancs stb. Lehetőleg 2 kg-nál több ne legyen a fogyasztott mennyiség. Teákkal is facsart levekkel ki lehet egészíteni az étrendet. Más források említenek hosszabb két háromhetes gyümölcsfákat is

Vitamin és ásványianyag pótlás!

……ha már minden szépen ki van takarítva!

A nagy pucolások veszteségekkel is járnak. Ha ezeket a veszteségeket nem pótoljuk akkor hiába való volt az egész fáradozásunk. Általános dolog, hogy egy komolyabb tisztítást a bélflóránk szenved meg a legjobban. Több készítmény is van ami ezt rendbe teszi. Én az FLP termékeit szeretem használni. Az ásványi anyagokat méhészeti termékekkel szoktam pótolni.

Outdoor Plant Mainteance

A bélflóra karbantartására a legjobb megoldást az FLP adja. Ez az étrend kiegészítő alkalmas az elpusztult baktériumokat újra telepíteni, az élőket megújítani. Legyen szó egy markánsabb tisztításról vagy antibiotikumos kezelésről. Hatféle baktériumtörzset, lactobacillus és bifido baktériumokat (élő flórát) tartalmaz a készítmény (8 milliárd élőflóra egy kapszulában).

Ásványi anyagok vitaminok!

MÉH párti vagyok. Én a cukor helyett is mézet fogyasztok. Egy tisztító kúra után vagy a tavaszi fáradtság megelőzésére virágport szoktam szedni. Két zacskóval beszerzek a piacról vagy a gyógynövényestől. Szinte minden benne van amire szükségünk van. És természetes formában. Érdemes leporolni és újra használni amíg még lehet a méhek által létre hozott csodákat!

Étrend kiegészítők!

Az étrend kiegészítők piacán nagyon nagy a katyvasz. Sok sztárocskából lesz hulló csillag. Kidobott pénz és néha bizony egészségügyi probléma is. Van néhány „nagy öreg” a piacon. Ha már az életünk a cél nem érdemes kísérletezni.
Én az FLP-t ajánlom. Megbízható minőség és az árak sincsenek az egekben. Kattints a linkre és nézz körül!