A szépség a lábnál kezdődik

Ma az egyik leggyakoribb bőrbetegség a lábon megjelenő visszértágulat okozta elváltozás. Ez lehet a finoman átsejlő kékességtől egészen a karfiolos dagadásig többféle elváltozás a lábon. A nőknél sokkal gyakrabban fordul elő, mint a férfiaknál. A betegség oka lehet genetikai, de kialakulhat a terhesség alatt is, valamint a túlsúly is okozhatja.

A visszerek szállítják az elhasznált vért vissza a rendszerbe, hogy újra feltöltődjön oxigénnel. Két nagy rendszer van, a felületi és a mélyvénák. Ezek a vénák folyamatosan a gravitációval küzdenek. Segítségükre vannak az izmok és az erekben található billentyű rendszer, ami a visszafolyást akadályozza meg. A vénák tágulása miatt ezek a billentyűk nem képesek teljesen elzárni az utat és elkezd visszacsordogálni a fáradt vér. Ami még nagyobb nyomás alá helyezi az érfalat és ez egy folyamatosan romló spirált hoz létre, ha nem kezdjük el kezelni. Majdnem bármelyik állapotban megállítható a folyamat, de egy sokéves elhanyagolást egy-két kezeléssel nem lehet rendbe rakni.

Az esztétikai problémák mellett komoly kockázatokat is rejt ez az alattomos elváltozás. Eleinte a láb szépségét rontja, míg a mélyebben fekvő vénák elzáródása, a billentyűk károsodása már súlyosabb következménnyel jár. Az érfal begyulladhat, vérrög képződhet és ez bekerülhet a véráramba. Amikor a mélyebben lévő vénák károsodnak, a pangó vérből folyadék jut a környező szövetekbe, „vizesedést”, akár ödémát és fekélyt idézve elő. A folyamatosan emelkedő nyomás szinte kisajtolja az erekből a felgyülemlett folyadékokat, váladékokat. A pangó víz a sejtek nem normális öregedését okozza.

A fellépő fájdalom miatt a beteg elkezdi kerülni a mozgást, ami miatt az izmok sorvadásnak indulnak. Ez még komolyabb fájdalmat okoz és még kevesebb mozgást. A vége combnyi vastag boka és folyamatos fekvés. Mindez onnan indul, hogy a zokni látványos nyomot hagy az egész napos viselet után. Ha ezt tapasztalja, már akkor érdemes tanácsadóhoz fordulnia.

Több megoldást is lehet találni, ami csökkentheti a tüneteket. Van, aki a műtéti beavatkozást részesíti előnyben vagy a lézeres kezelést, de természetgyógyászati módszerek is léteznek. Az étrendi és életmódbeli ajánlások követése alkalmas a visszérbetegség megelőzésére, valamint a kezdődő visszértágulat eltüntetésére.

Mi, akik a természetes gyógymódokat kutatjuk, az a véleményünk, hogy a betegségeket mi magunk okozzuk pszichésen magunknak. Tehát, ha bármiből ki akarunk gyógyulni, akkor bizony a problémákat először magunkban kell helyre tennünk. Ahogy kinn, úgy benn vagy ahogy fent, úgy lent („ami lent van, az megfelel annak, ami fent van, és ami fent van, az megfelel annak, ami lent van”) . Ezek a mondatok olvashatóak a smaragd táblákon is.

A modern gyógyászat kiemeli a problémát és nem foglalkozik az egésszel. Amputál, sugároz vagy jobb esetben tablettázik. A keleti inkább az embert, a környezetet vizsgálja. Azon már senki sem vitatkozik, hogy a betegségek nagy része lelki eredetű. Csak a mértékén. Nos, hogy ez a szám 70, vagy 99% szerintem teljesen mindegy. A betegség mindig egy jel. Egy figyelmeztetés, hogy valamit nem jól csinálsz. Változtatni kell, kellene valamin. Sajnos ebben a nagy zajban nem könnyű felismerni ezeket a jelzéseket. Nehezen tudunk elvonulni a világ zajától, hogy magunkba forduljunk. Általában az emberek akkor jutnak el idáig, amikor már kiégtek vagy éppen a daganatot diagnosztizálják náluk. És talán akkor ülnek le, hogy hogyan is jutottak ide, csak nehogy akkor már késő legyen…..