Mi az a Reiki?

Mi a reiki és miben tud segíteni?

A reiki egy tiszta, isteni energiának is nevezett, finomfizikai energia, amelynek kézzelfogható hatásai és eredményei vannak a fizikai testünkre és a mindennapi problémáinkra is. Testi-lelki feltöltődést és a tüneteink, a betegségek folyamatainak enyhülését adja.

A reiki hatásai

1. A legelső, kézzelfoghatóan tapasztalható hatása a kellemes meleg, ott, ahol a reiki terapeuta hozzánk ér. Ez a meleg ellazítja az izmokat, ízületeket, néha a szerveket is, oldja a stresszt és kellemes közérzetet nyújt.

2. Mindeközben, az energia enyhíti az akut tüneteket, a fájdalmat.

3. A reiki alaptulajdonsága, hogy beindítja a szervezet saját öngyógyító és méregtelenítő mechanizmusait. Ezzel tovább csökkentve a tüneteket. Gyakori tapasztalat, hogy beindul a vese, a vérképzés, fokozódik az emésztés.

4. A reiki kezelés alatt, miközben a tüneteink enyhülnek, feltöltődünk (erre nincs jobb meghatározás) lelkierővel. Jobb hangulatban zárjuk a kezelést, gyakran tele tetterővel és kreatív ötletekkel.

5. És végül, mindezekkel együtt gyakorol hatást a reiki a krónikus fájdalmakra, krónikus fáradtságra, kiégésre, az esetleges függőségekre is. És mindezt kíméletesen, harmonikusan teszi, fölösleges fájdalmak nélkül.

A test megnyugszik, mert energiát kap, és ezáltal, az elme is optimális állapotba kerülhet.

Milyen gyakran érdemes reiki kezelést kapni?

Túlzás nélkül mondhatjuk, hogy az ártalmak napi 24 órában érnek bennünket. Ugye?

Nem véletlen, hogy népbetegséggé változott a krónikus fáradtság, az alvásproblémák, a kiégés, a depresszió.

A reiki segít feloldani a napi stresszt, az akut betegségeket, és enyhíti a hozott vagy szerzett krónikus problémákat is. Ezért minél gyakrabban kapunk reiki kezelést, annál kevesebb ártalom hagyja rajtunk a nyomát hosszútávon.

Azonban a reiki kezelések ára optimális esetben is legalább egy jó masszázs árába kerül, kifizetődőbb és hosszútávon több biztonságot ad, ha megtanuljuk – az egyébként legegyszerűbb metódussal működő – reikit és a reiki kezelést alkalmazni.

Mit tanítanak a reiki tanfolyamok?

A jól képzett reiki terapeuta képes a fizikai és finomfizikai testet feltölteni, kitisztítani és akár speciális problémákat, fájdalmakat is enyhíteni vele.

A profi reiki tanfolyamok, kortól, nemtől, vallási hovatartozástól függetlenül, azt tanítják meg, hogyan lehetsz jól képzett, gyakorlott, megbízható reiki terapeuta, legyen szó önkezelésről vagy akár mások kezeléséről is.

Hogyan érdemes reiki tanfolyamot választani?

Nagyon fontos kérdés, hogyan válasszunk jó reiki tanárt, akinek nem csupán elméleti tudása és töretlen avatási láncolata van, hanem valódi betegkezelési tapasztalata és gyakorlati energetikai tudása is. Tájékozódni és kérdezni kell, nem elég az esetleges szimpátia alapján történő ajánlásokra hallgatni. Megéri olyan tanártól tanulni, aki régóta megbízható eredménnyel használja és tanítja a reikit.

Legyen biztonsági hálód – reikizz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük