Pióca terápia

A hirudoterápia, más nevén piócakezelés több ezeréves múltra tekint vissza.

Már Egyiptomban az ősi, igen nagy tudással rendelkező gyógyítók is előszeretettel használták ezt a módszert betegségek eliminálására.
Évezredeken keresztül fennmaradó tudás használatának csak az 50-es években feltörekvő gyógyszeripar benyomulása vetett véget.

Hazánkban egészen 1968-ig a patikában lehetett vásárolni.

Magyarország évszázadokon át nagyhatalom volt orvosi pióca tekintetében is, mely világszerte keresett exportcikkünk volt. Tudniillik az orvosi pióca, vagy más néven hirudo medicinalis nyálában közel 130 féle enzim segíti a szervezetben létrejött elváltozások egyensúlyi állapotba történő visszavezetését.
A világon csak pár ország dicsekedhet hasonló élőlénnyel, akinek a testében ekkora mennyiségű gyógyanyag áll rendelkezésre. Mára a természetben fellelhető orvosi piócák száma a külföldre történő kiszállítások miatt igencsak megcsappant így a kezelésekhez szükséges állatokat tenyész telepről hozatjuk.

A gyógyhatásával kapcsolatban nagyon fontos megemlíteni a következő hatásokat: vér hígítás, vérrögoldás, gyulladáscsökkentés, antimikrobális, antivirális hatás, szöveti struktúrák helyreállítása (ebben szerepel az érfal helyreállítása is), sejtmegújítás.

Általános hatásokban miről is van szó: a vér életelixír.

A vér szállítja a sejteknek szükséges tápanyagokat, oxigént. Ha a vér besűrűsödik, mert életvitelünk nem felel meg az egészség megtartásához (ami a mai világban igen nehezített, lásd: stressz növekedése, ételeink szennyeződése stb), akkor elkezdődik a sejtek fokozott károsodása, ami betegségekhez vezet. A vér fokozott hígítása, az összetapadt vérlemezkék oldása igen fontos manapság. Rengeteg a lerakódás, gyulladás, komoly elváltozás. Ezeken tud segíteni hatékonyan és gyorsan a piócák nyálában lévő rengeteg fontos gyógyszer, ami ráadásul mellékhatásokat nem okoz. Szinte mindent meg tudunk vele oldani kellő körültekintéssel, jól megválasztott terápiás metódussal. Praxisomban Chron betegtől kezdve, sokízületi gyulladáson át, krónikus húgyuti problémákon keresztül, trombózisos fekélyes lábig mindenféle esetet sikerült megoldani.

Csak az nem került feldolgozásra, aki nem csinálta végig az általam javasolt kezeléssort. A témában igen sokat lehetne még írni. Éppen ezért tartok tanfolyamokat, előadásokat is. A youtube on megtekinthető egy 20 perces rövidfilmem Jéga Szabó Adrienn piócagyógyász címmel. A facebbokon Orvosi piócával az egészségedért szerepelek. További kérdésekre telefonon es személyesen is szívesen válaszolok.

Szeretettel: Jéga Szabó Adrienn
06205379208

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.