Köpölyözés!

Általában természetgyógyászati kezelésekről

A Gyógyító Köpöly!

Elhatároztam, hogy én leszek az utca legjobb köpölyöző mestere. Ezért minden fellelhető olvasmányhoz, könyvhöz próbálok hozzá jutni. Dr. Glázer Mária és Mészáros Endre könyvére is így akadtam rá. A könyv a neten beszerezhető.

A könyv első gondolata olyan mély benyomást tett rám, hogy kénytelen vagyok szóról-szóra leközölni! Érdemes minden kollégának és gyógyulni vágyónak elolvasnia.

Alapvetően a betegnek joga van megválasztani a gyógyítóját!

Teszi ezt sokszor azok után, hogy a hivatalos orvoslás minden szintjét bejárta, de problémáját megoldatlannak tartja. Hallott valakitől valamilyen sikeres kezelésről számára ismeretlen különleges módszerrel, és természetes reakciója az, hogy felkeresi a gyógyítót. Itt teljesen más környezettel találkozik, mint amit eddig megszokott. Nincs tömegvárakozás. Jólesően halk, keleti zene szól, kellemes illatok lengik be a helyiséget.

Kicsit ugyan szorong, mert ő csak a maga bajával foglalkozik és nem tudja mi vár rá odabent. Mit fognak kérdezni, elmondja-e az eddigi kudarcait, felfedje-e saját véleményét, meghallgatják egyáltalán, fájni fog-e a kezelés?

Aztán bejut, és a látvány szokatlan lehet számára. Kedves, szolid hangú, megnyugtató, barátságos hangon érdeklődő gyógyítóval találkozik. (Ha nem így lenne rossz helyre tévedt!)

A kérdések személyre szólóak, a válaszokat meghallgatják. Azon veszi észre magát, hogy megkönnyebbült, ellazult s feltör belőle minden fájdalom, legyen az testi-lelki egyaránt. Már egy órája is, hogy csak beszél, kérdezik, s máris kezd csökkenni a vélt vagy valós fájdalma.

Megbeszélik a legközelebbi időpontot, ahol majd a kezelés elkezdődik. A gyógyító elmondja milyen eszközöket, hogyan fog használni, mit kell tennie neki a betegnek ahhoz, hogy valamilyen eredmény születhessen. Tanácsot kap étrendre, életvitelre, megbeszélik a jelenleg szedett gyógyszerek kérdését is, javaslatot kap gyógynövényteák fogyasztására. A beteg elkezdhet egy új életformát.

Nagyon fontos a beteg megnyerése az ügynek!

Eddig ő úgy fogta fel a gyógyulást, hogy elment a rendelőbe, az orvos megvizsgálta, gyógyszereket írt fel. Ha ezeket a beteg beszedte, akkor úgy érezte, hogy mindent megtett a gyógyulásért.

Ma már mindenkinek tudnia kell, hogy a saját betegségét, csak a jól értelmezett saját közreműködéssel van mód meggyógyítani. A beteg akarata és jól felfogott érdeke nélkül kicsi a gyógyulás esélye. Miután az ő egészségét kell helyreállítani, joggal várható el a személyes közreműködése.

Vannak betegek, akik mérlegelve a hallottakat azonnal kijelentik, hogy köszönik, de ebből nem kérnek. Éljenek akár öt-tíz évvel rövidebb ideig is. Nem hajlandóak leszokni a megszokott dohányzásról, alkoholról, túlzott terhelésről, túlevésről, egyéb rossz életvitelről. Ilyenkor nem sokat tehetünk, de érdemes arra rávilágítani, hogy egy elkésett, később kezdett kezelés esélye sokkal kisebb! Fel kell ajánlani, hogy aludjon rá egyet, aztán ha úgy gondolja keressen meg ismét. Ha ilyenkor elutasítóak vagyunk, akkor nemhogy segítségünkre nem tart igényt, de a további gyógyítók hadától is eltávolítjuk.

Az esetek nagyobb részében nem az előbb vázolt betegek keresnek bennünket, hanem aki már valóban nagyon szeretne gyógyulni.

Nagyon fontos, hogy a beteg hitét soha ne romboljuk le, ne okozzunk csalódást!

Feladatunk legyen a teljes háttér-információ beszerzése, a segítségadás, úgy, hogy az elért eredményről majd maga a beteg számoljon be, ne mi mondjuk meg előre, hogy milyen változást kell éreznie.

Mindent kövessünk el a javulás érdekében. Ha olyan beteggel találkozunk, aki tudatalattijában sejti a maga nagy betegségét, de elhanyagolva, a saját orvosának már nem mer a szemébe nézni, akkor ajánljunk fel számára egy alapos kivizsgálást s csak az eredmény ismeretében fogjunk vagy ne fogjunk bele a kezelésekbe! Ez utóbbi megjegyzést azért tettem, mert senki ne képzelje, hogy az általa alkalmazott módszerek mindenhatóak!

Azt minden embernek tudomásul kell venni, legyen az orvos vagy természetgyógyász, hogy a gyógyító tudás véges. Korlátokat nem csak a mi eszköztárunk, hanem elsősorban a beteg lelkiállapota állít.

Ezért se higgyük soha magunkról, hogy minden baj felszámolására képzettek, képesek vagyunk! Ha ez a gondolkodás természetgyógyász körökben képes megvalósulni, akkor érezhetjük azt joggal, hogy helyünk van az orvoslásban!………………………………

Hát ennyi.

Nagyon elgondolkodtató szavak ezek. Akik kedvet kaptak a köpölyözéshez, azoknak van egy jó hírem! Van még néhány szabad hely az induló tanfolyamon!

Ha segíteni szeretnéd a munkánkat, akkor kérlek kövess minket az Instagramon a következő linken: https://www.instagram.com/sefisegyu/, ahol ajándékokkal várunk Téged!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük