Köpölyözés!

Tartalom:

Idézet
Hogyan működik?
Milyen tüneteket lehet vele enyhíteni?
Milyen mellékhatások vannak?

Általában természetgyógyászati kezelésekről

A Gyógyító Köpöly (idézet)!

Elhatároztam, hogy én leszek az utca legjobb köpölyöző mestere. :-)))))))
Ezért minden fellelhető olvasmányhoz, könyvhöz próbálok hozzá jutni.
Dr. Glázer Mária és Mészáros Endre könyvére is így akadtam rá. A könyv a neten beszerezhető.

A könyv első gondolata olyan mély benyomást tett rám, hogy kénytelen vagyok szóról-szóra leközölni! Érdemes minden kollégának és gyógyulni vágyónak elolvasnia.

Alapvetően a betegnek joga van megválasztani a gyógyítóját!

Teszi ezt sokszor azok után, hogy a hivatalos orvoslás minden szintjét bejárta, de problémáját megoldatlannak tartja. Hallott valakitől valamilyen sikeres kezelésről számára ismeretlen különleges módszerrel, és természetes reakciója az, hogy felkeresi a gyógyítót. Itt teljesen más környezettel találkozik, mint amit eddig megszokott. Nincs tömegvárakozás. Jólesően halk, keleti zene szól, kellemes illatok lengik be a helyiséget.

Kicsit ugyan szorong, mert ő csak a maga bajával foglalkozik és nem tudja mi vár rá odabent. Mit fognak kérdezni, elmondja-e az eddigi kudarcait, felfedje-e saját véleményét, meghallgatják egyáltalán, fájni fog-e a kezelés?

Aztán bejut, és a látvány szokatlan lehet számára. Kedves, szolid hangú, megnyugtató, barátságos hangon érdeklődő gyógyítóval találkozik. (Ha nem így lenne rossz helyre tévedt!)

A kérdések személyre szólóak, a válaszokat meghallgatják. Azon veszi észre magát, hogy megkönnyebbült, ellazult s feltör belőle minden fájdalom, legyen az testi-lelki egyaránt. Már egy órája is, hogy csak beszél, kérdezik, s máris kezd csökkenni a vélt vagy valós fájdalma.

Megbeszélik a legközelebbi időpontot, ahol majd a kezelés elkezdődik. A gyógyító elmondja milyen eszközöket, hogyan fog használni, mit kell tennie neki a betegnek ahhoz, hogy valamilyen eredmény születhessen. Tanácsot kap étrendre, életvitelre, megbeszélik a jelenleg szedett gyógyszerek kérdését is, javaslatot kap gyógynövényteák fogyasztására. A beteg elkezdhet egy új életformát.

Nagyon fontos a beteg megnyerése az ügynek!

Eddig ő úgy fogta fel a gyógyulást, hogy elment a rendelőbe, az orvos megvizsgálta, gyógyszereket írt fel. Ha ezeket a beteg beszedte, akkor úgy érezte, hogy mindent megtett a gyógyulásért.

Ma már mindenkinek tudnia kell, hogy a saját betegségét, csak a jól értelmezett saját közreműködéssel van mód meggyógyítani. A beteg akarata és jól felfogott érdeke nélkül kicsi a gyógyulás esélye. Miután az ő egészségét kell helyreállítani, joggal várható el a személyes közreműködése.

Vannak betegek, akik mérlegelve a hallottakat azonnal kijelentik, hogy köszönik, de ebből nem kérnek. Éljenek akár öt-tíz évvel rövidebb ideig is. Nem hajlandóak leszokni a megszokott dohányzásról, alkoholról, túlzott terhelésről, túlevésről, egyéb rossz életvitelről. Ilyenkor nem sokat tehetünk, de érdemes arra rávilágítani, hogy egy elkésett, később kezdett kezelés esélye sokkal kisebb! Fel kell ajánlani, hogy aludjon rá egyet, aztán ha úgy gondolja keressen meg ismét. Ha ilyenkor elutasítóak vagyunk, akkor nemhogy segítségünkre nem tart igényt, de a további gyógyítók hadától is eltávolítjuk.

Az esetek nagyobb részében nem az előbb vázolt betegek keresnek bennünket, hanem aki már valóban nagyon szeretne gyógyulni.

Nagyon fontos, hogy a beteg hitét soha ne romboljuk le, ne okozzunk csalódást!

Feladatunk legyen a teljes háttér-információ beszerzése, a segítségadás, úgy, hogy az elért eredményről majd maga a beteg számoljon be, ne mi mondjuk meg előre, hogy milyen változást kell éreznie.

Mindent kövessünk el a javulás érdekében. Ha olyan beteggel találkozunk, aki tudatalattijában sejti a maga nagy betegségét, de elhanyagolva, a saját orvosának már nem mer a szemébe nézni, akkor ajánljunk fel számára egy alapos kivizsgálást s csak az eredmény ismeretében fogjunk vagy ne fogjunk bele a kezelésekbe! Ez utóbbi megjegyzést azért tettem, mert senki ne képzelje, hogy az általa alkalmazott módszerek mindenhatóak!

Azt minden embernek tudomásul kell venni, legyen az orvos vagy természetgyógyász, hogy a gyógyító tudás véges. Korlátokat nem csak a mi eszköztárunk, hanem elsősorban a beteg lelkiállapota állít.

Ezért se higgyük soha magunkról, hogy minden baj felszámolására képzettek, képesek vagyunk! Ha ez a gondolkodás természetgyógyász körökben képes megvalósulni, akkor érezhetjük azt joggal, hogy helyünk van az orvoslásban!………………………………

Ennyi az idézet.

Nagyon elgondolkodtató szavak ezek.
Minden erőmmel azon vagyok, hogy én is így dolgozzak!

Ki sem kell mozdulnia otthonról!

Hogyan működik a köpölyözés?

A köpölyözés eredete a történelem előtti idők homályába vész. Valószínűleg sztyeppei vándorló népek találmánya volt ez, hiszen a köpölyözéshez használt első eszközök állat-szarvak voltak és tűz kellett hozzá. 
Attila és a honfoglaló magyarok is használták és gyógyították többek között a sebeiket.

Kínában az első írott emlék időszámításunk után 300 körül egy alkimista könyvben szerepel. A 900-as években szintén egy kínai orvosi könyvben említik meg a köpölyt, mint a tüdő megbetegedéseinél használatos gyógymódot. Kínában a bambusznádat használták köpölyözésre. A porcelán elterjedésével azonban a bambusz háttérbe került. Van is egy kínai elv, miszerint minden “edény”alkalmas köpölyözésre, ami nem csorba vagy törött.

Természetesen Tibetben is mindennapos használatban van/volt a köpölyözés. Kelések, reumatikus betegségek, tüdőbajok gyógyítására használják. 

Tibetben égő papírt vagy kis gyertyát helyeztek a köpölyöző harangba és úgy rakták fel a fájdalmas testrészre.

A köpölyözés reneszánszát éli az egész világon. Érdekes módon nem az orvosok, hanem a kozmetika fedezte fel magának újra. Már egy jobban csengő nevet is adtak a kezelésnek: dermatovácuum.

De hogyan is működik?

Ahogy a vákuum elkezd dolgozni és odaszívja a vért a kezelt területre, a szervezetben látszólagos vérhiány keletkezik. Ezért a szervezet védelmi rendszere elkezdi fokozni a vér termelését.
Emellett fokozza a véráramlást, csökkenti az izommerevséget. A páciens úgy érzi, hogy könnyebbé vált számára a mozgás.
Növeli a vér áramlását a vákuum helyén, a szívóerő kinyújtja a bőrt, ez pedig kis fájdalomjeleket küld az agyba, aminek hatására endorfin szabadul fel, ez pedig jótékony hatással van az érintett terület gyógyulására.

Rendszeresen mondják, hogy kezelések után a páciensek jobban érzik magukat, jobban esik a mozgás, és sokkal kevesebb a fájdalmuk.
Az általam kezelt embereknél tíz esetből kilenc azonnali hatást érzékelt.
A sportolók úgy vélik, hogy a köpölyözés hatása lehetővé teszi számukra, hogy gyorsabban regenerálódjanak.
Így már érthető, hogy az élsportolók, akik naponta többször is edzenek, ezt a módszert is bevetik a gyorsabb felépülés és a tartós izomsérülések elkerülése érdekében. A köpölyözés tulajdonképpen egy legális dopping.

Van még egy nem elhanyagolható tapasztalatom.

Akiket kezeltem, mind jelezték, hogy olyan ellazulást érzékeltek, amit csak meditációban tapasztaltak.
Amikor elkezdődik a kezelés, a figyelmük a köpölyre fordul és előfordult már, hogy a vendégem bele is aludt a kezelésbe.
Természetesen használok relaxáló zenét, füstölőt és a kezelés egy laza masszázzsal zárul. 

Egy relaxáló kezelés után, kinek van kedve átautózni vagy átbuszozni a várost?

Milyen tüneteket lehet vele enyhíteni?

Tünetekről beszélek, mert GYÓGYÍTANI csak az orvos és a gyógyszeripar képes!
Kínában ezt másképpen gondolják. Az egyik professzor (Dr. Van der Jin) szerint, amit gyógyszerrel meglehet gyógyítani azt köpöllyel is. De köpölyözéssel azt a betegséget is lehet gyógyítani amit gyógyszerrel nem. Mindezt több évtizedes tapasztalat mondatja vele!
Mi „kuruzslók” legfeljebb kezelünk. Ez a szavunk egyébként Szent Margit-tól származik aki (szintén) tudott kézrátéttel gyógyítani.

Mikor és mire alkalmazhatjuk a köpölyözést?

 • fájdalomcsillapítás
 • izomduzzanatok
 • spasztikus, görcsös izomzat lazítása
 • bőr alatti keringési zavarok
 • légúti megbetegedések
 • hasi panaszok
 • székrekedés


Kozmetikában!

 • finom részek ránctalanítása
 • narancsbőr csökkentése
 • helyi fogyasztás elősegítése
…az otthoni biztonságérzet pótolhatatlan!

Milyen mellékhatások vannak?

Igazi mellékhatásokról nem beszélhetünk. Éppen ez a módszer EREJE, erőssége. A kezelt területen jelentkeznek 3-10 nap alatt elmúló, folyamatosan fakuló foltok, foltocskák. Vagy pár óra alatt elmúló bőrpirosság. Ez függ a köpölyözés technikájától és a kezelt felület adottsagáitól!


Kinek és hol nem ajánlott (TILOS) a köpölyözés?

 • szív felett
 • nagy erek mellett
 • terhesnőknél, hason
 • alkoholos vagy drogos befolyásoltság alatt
 • vérzékenységnél
 • súlyos cukorbetegség esetén
 • ahol a moxa vagy a köpöly nyomai méég látszódna
 • anyajegy és sebek felett is tilos!

Gyógyulj, relaxálj OTTHON!


Szeretnéd kipróbálni?

Foglald le a helyed AKCIÓSAN most!

Ha segíteni szeretnéd a munkánkat, akkor kérlek kövess minket az Instagramon a következő linken: https://www.instagram.com/taozofia/ ahol ajándékokkal várunk Téged!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük