A magyarok többsége nem hisz az orvostudománynak

Természetgyógyászat témában kutattam és egy meglepő felmérésbe botlottam bele 2016-ból, még bőven a covid előtti időszakból;

A magyarok többsége hatásosabbnak tartja az alternatív gyógyítási formákat, mint a hivatalos orvostudományt, gyűlöli a gyógyszergyárakat, és szilárdan hisz többszörösen megcáfolt egészségügyi téveszmékben – ezek a főbb tanulságai a Závecz Research által az Index megbízásából végzett országos, reprezentatív közvélemény-kutatásnak. Ijesztően magas az oltásellenesség támogatottsága, a homeopátiában viszont meglepően kevesen hisznek.

-a cikk itt olvasható-

Érdekes, hogy már akkor említést tesz a cikk az oltás ellenességről.

Az eredmény azt mutatja, hogy a megkérdezettek több mint 30%-a úgy gondolja, hogy inkább káros a védőoltás mint hasznos.
Mi lenne ma egy ilyen felmérés eredménye?

A gyógyszerlobby utálat is kézenfekvő. Közel 70%-a gondolja úgy, hogy egyszerűen ellehetetlenítik az olcsó gyógymódokat. 

A cikk egyébként siralmasnak nevezi az akkori egészségügyet.

Számomra a legmeglepőbb kérdés az volt, hogy 

“A betegségek nagy része lelki eredetű, és így is kellene kezelni őket” 
Erre pedig a megkérdezettek, több mint a 80%-a adta azt a választ, hogy EGYETÉRT!

Az alternatív terápiák közül egyedül a homeopátia kapott alacsony eredményt. Sajnos ez betudható a sajtókampányoknak, miszerint a homeopátia csalás. Megnyugtatok mindenkit ez baromság. A homeopátiás szereket még az angol Királyi Család is használja betegség esetén.

Hozzáteszem, hogy a cikk írója nem éppen a természetgyógyászok oldalán áll.

Butaságnak tartja a fő eszközünket a méregtelenítést.

Pedig ennek a tagadása az igazi ostobaság. A szervezetet percenként mérgezzük. Akár a levegővétellel, akár az étkezéssel. Az alkoholról és a dohányzásról ne is beszéljünk.
A régi korok emberei például rendszeresen böjtöltek. Ez a méregtelenítés egyik legjobb eszköze. Aki ezt tagadja az nincs tisztában a test egészségével.

A vészharangot pedig azzal veri el, hogy a szerinte “rossz választ” adok többsége iskolázott, diplomás ember!
Hány évébe telt a modern-kori orvoslásnak, hogy ezt elérje?

-abonyi lászló-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük