Köpölyözés a szépségiparban!

A köpölyözés reneszánszát éli.

Érdekes módon nem az orvosok, hanem a kozmetika fedezte fel magának újra.
Már egy jobban csengő nevet is adtak a kezelésnek: dermatovácuum.
Néhány egyéb próbálkozás is volt már. Az egyik elnevezést én magam is szoktam használni, ez a pohárvetés.
A nyugati orvoslás szinte paranoiás módon utasítja el a méregtelenítés fogalmát. Szerintük a szervezet ezt önállóan végzi és nincs szükség plusz beavatkozásra.

A szépségipar (a természetgyógyászokkal együtt) ezt másképp gondolja.

A bőrünk a legnagyobb szervünk. Ez a szerv találkozik először a külvilág ingereivel. Fényhatások, szmog, sugárzás, vegyszerek, kórokozók stb.
Ami tragédia, hogy a tisztítást is vegyszerekkel tesszük és olyan vízzel, ami tele van hormonokkal, klórral, és egyéb finomságokkal.
De itt van az idézőjelbe tett bőrápolás is. A krémekben olyan vegyületek, illatanyagok vannak, amik már bizonyítottan károsak a számunkra. Ami a bőrön keresztül jut be a szervezetbe, az kikerüli a máj méregtelenítését, vagyis kontroll nélkül garázdálkodhat bennünk. És a méreganyagok általában mikromolekulák és betudnak jutni a bőr mélyebb rétegeibe, ahol a kapillárisokon keresztül bekerülnek a véráramba.

Ennek következtében gyakran kialakul a (csípőkön, a fenéken, a combokon) narancsbőr. Vagy divatos szóval cellulit. Ez az elváltozás a hölgyek nagyrészét érinti. És ez igaz a soványabb, vékonyabb testalkatú Nőkre is.
Kialakulását elősegítheti a helytelen életmód, a stresszes felgyorsult életvitel, a mozgáshiány ugyanakkor az anyagcsere lelassulása, esetleg hormonzavar, de genetikai tényezők is lehetnek a hátterében. 

Ezek a felhalmozott zsírsejtek a víz visszatartásával és a salakanyag felhalmozásával megnagyobbodnak, s benyomulnak a bőrben lévő kollagén rostok közé, kisebb csomókat képezve, egyre nagyobb gömböcskéket kialakítva. Ez egy helyi zsírfelhalmozódás, ami egyenetlenné teszi a bőr felületét. Innen kapta a beszédes nevét. Hatására a nedvesség ödémát okoz, a megduzzadt csomók roncsolják a rostokat, egyenetlenné válnak, a bőr felszínét a narancshéjához hasonlóvá teszik.

Érdemes tudni, hogy a zsírsejtek nem csak tárolják a hormonokat, hanem termelik is. Ezzel egy olyan negatív folyamat alakulhat ki, amikor a páciens elkezd panaszkodni, hogy alig eszik és mégsem tud fogyni.
A lényeg az, hogy a narancsbőrtől és a felesleges zsírlerakódásoktól meg kell szabadítani a szervezetünket.
Ezt mozgással, sok folyadékkal, masszírozással és köpölyözéssel tudjuk a leghatékonyabban elérni. Az is lényeges információ, hogy a zsírsejtekben raktározódik a szervezetbe jutott méreganyagok nagy része is.

Hogyan segít itt a köpöly?

A kezelés nulladik lépése a problémás terület leradírozása. A nyirokrendszert aktiváljuk és a vákuum hatására az erek és bőr pórusok is kitágulnak
Vérbőség lép fel. Az anyagcsere folyamatok felgyorsulnak és a narancsos bőrből felszabaduló méreganyagok gyorsabban kijutnak a szervezetből.
A köpölyözés speciális formáját használjuk ilyenkor.

Ez a csúsztatott köpöly.

Kis harangokkal dolgozunk, amiben kézzel szabályozzuk a vákuum nagyságát és masszírozó mozdulatokkal végig pásztázzuk többször a jól beolajozott felületet.
A köpölyözés hatására roncsolódnak a zsírsejtek és azok a nyirokrendszeren keresztül távoznak a szervezetünkből. Néhány alkalom után, látványos hatást érünk el.
Ha már a narancsbőrt képes elbontani a köpölyözés, akkor egyértelműnek tűnik, hogy helyi fogyasztásra is alkalmas. Szépen lehet csökkenteni a pocak, az úszógumi és egyéb helyek kerületét. Itt is a zsírbontó hatásra építünk.
Az arcon és a nyakon is alkalmazhatjuk, de nagyon óvatosan, csak csipegetve. Ezeken a területeken vékonyabb a bőr. De a makacs tokával és apróbb ráncokkal is le tudunk számolni.
A köpölyözés hatására javul a vér- és a nyirokkeringés, s ezért jobb lesz a kötőszöveti sejtek oxigénellátása és anyagcseréje.
Fokozza a véráramlást, amivel felgyorsul az anyagcsere is!
A köpölyözést az ún. kivezető eljárások között tartják számon, mivel a kezelés a szövetekből eltávolítja a méreganyagokat. Ehhez azonban folyadék is szükséges, ami kiöblíti a salakanyagokat a kötőszövetből.
Ajánlatos tehát minden köpölyözés után fokozni a folyadékbevitelt!

Egy kis segítséget szeretnénk kérni; kérlek kövess minket az instagrammon a következő linken: https://www.instagram.com/taozofia ahol sok érdekes képpel és ajándékokkal várunk Téged!

Anti Aging!

Egy új tudományág született. Főterülete az öregedéssel járó folyamatok elemzése.

  • Az öregedés megállítása.
  • Az öregedés visszafordítása.

Egyértelművé vált, hogy vannak technikák amik lassítják az öregedés folyamatát és komoly kísérletek folynak arra nézve, hogyan lehet visszafordítani, vagy legalább megállítani.

Azt mindenki tudja, hogy az életmódunk nagyban befolyásolja az öregedési folyamatokat.

Első lépésként ki kell elemezni, hogy hol szükséges változtatnunk. Hol és mit kell elhagyni ahhoz, hogy tartalmas és egészséges életet éljünk.

Az olyan eljárások amik nem visznek be vegyi-anyagokat mind segítik az öregedés elleni harcot!

Ezért a köpölyözés az egyik legjobb és leghatékonyabb eszközünk az anti-aging technológiában!

Kérjen egy ingyenes konzultációt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük