Öregedés elleni harc és a jó megjelenés kulcsa 7 lépésben

Éreztem már magamat nagyon öregnek fiatalon is, és igazán könnyednek idősebb korban is.

Csak a miheztartás képpen mondom, hogy én, aki ezeket a gondolatokat megosztom veled, egy hónap múlva 49 éves leszek. Ez nem sok, de nem is kevés. Ahhoz, hogy legyen valami fogalmam az öregedés folyamatáról, már éppen elég 🙂

Öregedés és horoszkóp

Asztrológusi munkám által rengeteg embert ismertem meg olyan lelki közelségből, ahogyan talán még a családtagok sem tudnak közel kerülni egymáshoz. A horoszkóp felfedi az egyén legmélyebb titkait, és az alap lelkiállapotát is. Volt alkalmam megfigyelni, hogy például a Bak emberek mennyire hamar megöregednek külsőleg, aztán mennyire fiatalok maradnak időskorukra 🙂 Nagyon különös látni őket huszonévesen majdnem olyan korosnak, ahogyan végig megmaradnak 60 felett is. Akkor már alig ráncosodnak.

Ugyanakkor pedig a tüzes emberek, elsősorban a Kosok és Nyilasok azok a “szerencsések”, akik örök fiatalságot kapnak, hacsak a külsejüket nézzük. Lelkileg a Kosok mindíg gyermeki rácsodálkozással és kíváncsisággal fedezik fel a világot. Számukra ez a fiatalság kulcsa. A Nyilasok pedig újabb és újabb vadászatra indulnak, ki-ki érdeklődése szerinti témában. Soha nem unják meg a világ érdekességeit kutatni. Arról, hogy az egyes zoodiákus jelek hogyan öregszenek és ezt hogyan viselik, itt olvashatsz asztrológiai cikket.

Tehát, vannak embertípusok, akik hamar öregednek és sokáig fiatalosak, és vannak, akik valójában mindig gyermeki ábrázattal ragyogják be környezetük életét. Lehet ez ám bosszantó is.

Én dupla Nyilas emberként sokáig 10-15 évvel fiatalabbnak néztem ki. A közösségi oldalakon nem is vettek komolyan. Volt olyan lelkében és testében is megvénhedt Facebookozó férfi, aki megvádolt, hogy nem is lehetek én a képen, ha tényleg 40 éves vagyok 🙂 Fiatal kinézetem hiteltelenné tett egy olyan világban, ahol a látszatra építenek az emberek.

Természetes, hogy mindenki a jobbik felét kívánja mutatni az őt vizslató szemeknek. Nem akarjuk, hogy kigúnyoljanak vagy megszóljanak bennünket. Amúgy is az emberek ösztönösen a szép embereknek adnak inkább igazat, és valójában egy személyes találkozás esetén a szépség teljesen elveszi az emberek logikus gondolkozását. Azt érezzük, hogy aki szép, az csak igaz lehet. Pedig tudjuk, hogy sajnos ez valójában nem így működik. De hinni akarunk a szépnek. Tehát, ha azt akarjuk, elfogadjanak és szeressenek bennünket, akkor a szebbik orcánkat mutatjuk a profilképen, és csak az életünk vidám momentumait osztjuk meg a közösségi oldalakon. Ezáltal sikeresebbnek és szerethetőbbnek tűnünk a többség számára, és vajon mi másért osztanán meg magunkról bármit is, ha nem az elfogadásunk növeléséért?!

Öregedés és a testi állapot

Az öregedés ellen rengeteg megoldást ajánlanak a szakemberek, és a különböző reklámok. A fiatalító krémtől kezdve a belsőleg fogyasztandó szérumon át a ráncfeltöltésig. Persze, ezek ideig óráig segítenek, de a valódi megoldást én nem ebben látom.  Ha fáj minden csontunk, és nem mozognak az ízületeink, elég nehéz magunkat fiatalnak és fittnek megélni…Várandósságaim alkalmával volt lehetőségem megtapasztalni milyen, amikor nem tud mozogni az ember, és olyan, mintha elemről működne. No, az nem a fiatalság érzése, az biztos! Amikor világra jött az aktuális gyermekem, utána pár napon belül visszafiatalodtam. :).

Nem ment ez annyira könnyen, amikor lyme kóros voltam. Valószínűleg 5-6 évig is. Egy felülfertőzés mutatta meg a régi fertőzés jelenlétét is. Gyakorlatilag fél év alatt 10 évet öregedtem. Gyógyulásom után újabb fél év alatt 8-at sikerült visszafiatalodnom. Láthatod a képemen, lassan kinézek 40-nek is 🙂

Aki energikus, könnyeden mozog, az fiatalabbnak tűnik, bárhány éves is. Aki rosszul érzi magát vagy csak önsajnálatba fordul, az viszont minden életkorban egy gubbasztó remetét idéz fel.

A testi állapotunk természetesen meghatározza a lelkit is. Vagy inkább fordítva?!

Asztrológusként azt mondom, hogy egyértelmű a válasz. A test a lelkiállapotunk tükre, leképeződése.

Öregedés és lelkiség

Aki lélekben örök fiatal, azt nem érinti meg az öregedés. Ismerhetünk csupa ránc és csupa energia embereket. Sajnos egészen keveset. De az ilyen emberekkel szívesen vagyunk, hiszen feltöltődünk társaságukban. Senkinek nem zavaró az ő öregségük, még nekik maguknak sem.

Úgy gondolom, amikor már ennyire idős az ember, akkor nem ágál a sorsa ellen. Inkább az életközépi válság ideje (42-48 év) lehet kétségbeejtő az öregedéstől rettegő emberek számára. Valójában, aki arra jut, hogy nem azt tette eddig, amit szeretett volna, vagy abban, amivel foglalkozott, nem lett az elvárt mértékben sikeres, az a “kicsúszott”sorsával együtt stresszel az elmúlás gyorsaságán is. Ilyenkor kezdjük először érezni, hogy véges az időnk itt a Földön.

Azok, akik 40 éves kor előtt is tudnak aggódni a kinézetük öregedése miatt, azok vagy ténylegesen betegek, és emiatt rosszul néznek ki, vagy komoly önértékelési problémákkal küzdenek. Aki kiegyensúlyozott, önmagával békében él, és legfeljebb némi ösztönző elégedetlenséggel törekszik önmaga és élete jobbítására, az elfogadja és szereti is önmagát úgy, ahogy van.

De, akire már gyermekként is nagy nyomás helyeződött a tiszta ruha, szép megjelenés, rendes viselkedés miatt, annak hamar eszébe juthat a botox krém vagy a plasztikáztatás. Az ilyen emberben nincs sem szeretet, sem elfogadás önmaga iránt. Viszont annál több az elvárás benne. Rosszul fogadja a változásokat és sokszor emésztési problémákkal kell megküzdenie. Önmaga vagy társa is erős nárcisztikus vonásokkal rendelkezhet, ami az alapból meglévő önmaga iránti elvárásokat akár a személyiségzavar szintjéig is felerősítheti.

Az egészséges önértékelésű emberek azt mondják, ílyen vagyok, így szeressetek 🙂 A vidám lelkületű emberek szívesen viccelődnek, megnevettetik környezetüket, örömmel öltenek színes vagy mindtás ruhákat. Kacagásuk átsegíti őket és környezetüket az életközépi válságon és gyakorlatilag az élet minden nehézségén is. Ők csak testben öregednek, a lelkük nem. Elfogadják, hogy az élet rendje a változás.

A testünk is változik, az értékrendünk is változik, egy valami marad: az életöröm!

Összefoglalva, mik is az öregedés elleni harc igazán működő főbb lépései?

1. életöröm, kiegyensúlyozott lelkiállapot megélése,

2. testi egészség, jó fizikai kondira törekvés

3. vidám színekbe öltözés, a testalkat szerinti csinos ruhák hordása

4. ápolt külső, szép haj (van, aki kopaszon a legszebb:))

5. arctípusnak megfelelő smink

6. fiatalító kozmetikumok

7. és minden egyéb

A sorrend nem összekeverhető! Felesleges magunkra kenni bármit, vagy felvarratni, feltöltetni, átszabatni… ha közben aggódó, stresszes arcot vágunk egész nap. Az plusz 10-20 évet jelent kinézetünkben.

Röviden a fiatalság titka:

Nevetni, szeretni, ölelni, élvezni mindazt, amit csak lehet!

Szeretettel:

Mészárosné Kis Edit

Utóirat:

A fotón engem láthattok szinte 49 évesen. Ha éjjel nem alszom a kisfiúk miatt, akkor én is másképp nézek ki. Ez a kép az után készült, amikor életem egyik legkedvesebb tevékenységét végeztem: sokat voltam a jó levegőn, lovak társaságában.

A fotózásnál nagyon fontos a

– szokottnál kicsit erősebb smink (én az arcbőrömre nem használok alapozót, púdert, mert attól teljesen összeráncosodom)
– lényeges a jó fényviszony (Szemből világítva kevésbé látszanak a ráncok, de legyen szűrt a fény, hogy ne legyen túl erős a kifehérítő hatás. Szűrt fényt elérhetsz, ha az ablak elé állsz egy délutáni napsütésben, vagy ha egy fedett teraszon fotózod magad, a fény felé fordulva.)
– a megfelelő grimasz és távolság eltalálása (fotózd magad sorozatban, ilyen olyan grimaszokat váltogatva mosollyal és komolyabb ábrázattal. Döntsd a fejed, vagy éppen hajolj kicsit előre és picit felülről fotózd magad. Ez simán jelent -10 kg-ot a fényképen.
– a megfelelő lelkiállapot (Akkor fotózd magad, amikor nagyszerű kedved van! Ekkor fogod magad a legszebbnek is látni.)

Ha úgy érzed, egy profi fotóst szeretnél, aki megmutatja, mennyire szép is vagy, akkor szívesen ajánlom Harmath Beát. Írj rá bátran a Facebookon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük