Hosszú élettartam, jó életminőség!

A XX. században elkezdett kitolódni az életkor.

Az írott történelem során még nem éltek meg emberek, tömegesen ilyen magas kort. Ez köszönhető a civilizációnak. Vágyunk van az egészséges és hosszú életre. Szerencsére ez nem szűk kiváltságosok körének hanem a mindennapi embernek is elérhető. Ami siker az egyénnek az teher a társadalomnak. Sokan még mindig úgy gondolják, hogy a nyugdíj terheit az államnak kell vállalnia. A világ megváltozott. Minden piaci alapú. Ha nem akarunk nyolcvan évesen betegen nyomorogni akkor magunknak kell kézbe venni az irányítást. Felelősséget kell vállalni az életünkért. Az egészség egy olyan biznisz amibe nekünk kell befektetni. Ha ezt jól, tudatosan csináljuk akkor egészséges öregkort érhetünk meg és akkor a mindennapi költségeket is meg tudjuk szerezni.

A világban egyszerre van túlnépesedés és népesség fogyás is.

Amerikában elindult egy új egészség megőrző program. Ez az anti-aging medicina. Komoly kutatások állnak a háttérben. Annyira, hogy tudomány ág lett belőle ez a geriátria. A világon már több 10000 orvos foglalkozik ezzel a témával. Az alapelvek a megelőzés, érzelmi kiegyensúlyozás és a helyre állítás.

Érdekes módon ez a tudomány ág nem tudott az orvos körbe kifejlődni mert az orvosk annyira túl terheltek, hogy a beteggel gyakorlatilag nem is foglalkoznak. Őket csak a betegség érdekli. Ezt a helyzetet kihasználva a természet gyógyászat vállalta magára ennek az irányzatnak a gyakorlását. Hiszen minden „beteg” önálló egyéniség, különleges helyzettel, körülményekkel. Egy ilyen módszert csak holisztikai módszerekkel lehet eredményesen művelni.

Ami talán első hallásra meglepő lehet az, az, hogy egyre fiatalabb korosztályok érdeklődnek e medicina lehetőségei iránt.

A mai versenyző életben nagyon fontos, hogy meg tudjuk őrizni az egészségünket, a lendületünket, az energiánkat. Elkerülni a kiszolgáltatottságot, a leépülést. És aktív, értelmes életet élni!

Az anti-aging program erről szól.

A szervezet öregedési mechanizmusa nagy mértékben lassítható egészséges életmóddal. A fiatalság meghosszabbítható, az élettartam megnövelhető.

A mai biológusok azt gondolják, hogy a TEST akár 100-120 évet is képes lenne elviselni ha nem betegítenénk meg mi magunk!

Nem az a cél, hogy ápolási tervet készítsünk, hanem az, hogyan tudjuk az öregedési folyamatokat lelassítani. Bizonyos folyamatokat megállítani vagy éppen visszafordítani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük