LLL

Azaz LifeLong Learning. Röviden szólva „egész életen át tartó tanulás”. Van erre egy jó kis mondásunk is; A jó pap is holtig tanul.
Így már ismerősebb ugye.
Ezt hallottuk sokszor szüleinktől, amikor éppen már nem volt motivációnk a tanulásra!

Rendben, tanulni kell. OK, de mit?

Három fő részre osztanám ezt a hevenyészett tanulási tervet;

1, Szakmai előre lepéshez, vagy egzisztencia váltáshoz szükséges tudás elsajátítása.
Ma már egyáltalán nem ritka jelenség az, hogy amit pályánk elején tanultunk az a szakma akár teljesen el is tűnik. De az egészen biztos, hogy a kezdeti tudásunk frissítésre szorul.

2, Személyiség fejlesztés, egészség megőrzés.
Nem véletlen, hogy még a mai napig hasítanak az MLM cégek. Ugyanis az egyik húzó trükkjük a személyiség fejlesztésre irányuló ígérete!
Pácienseimnek szoktam ajánlani, hogy ássák bele magukat a betegségük lehetséges gyógyító technikáikba. Ezzel egy olyan tudást, információ halmazt szednek fel, hogy az értékké válik és saját magán kívül már másoknak is tud segítséget nyújtani!
Több sikeres, csodával határos gyógyult, írt könyvet, vezet blogot vagy mozgalmat.

3, Hobbi. Pl. nyelv.
Ebbe aztán tényleg minden belefér. Legtöbben, a leghasznosabbnak a nyelvtanulást tartják. Ez fejleszti a legjobban az intelligenciát. Nyelviskolás barátom viszont azt mondta igazán akkor tudjuk ezt tartósan csinálni, ha van hozzá konkrét motiváció. Ez általában valamilyen külföldi tevékenykedés. Utazás, munka stb.
De lehet hobbiból, festeni, rajzolni, kerámiázni, művészkedni. Ami akár még bevételt is hozhat.
Vagy éppen a közösségi média lehetőségeinek a kitanulása. Például egy blogvezetéshez!
Azt hiszem ennek a területnek a legnagyobb a befogadóképessége!

Ezek hárman természetesen simán fedhetik egymást. Összefolyhatnak a határok.

Engedjétek meg, hogy mondjak egy saját példát. Fiatalkorom óta vonzódok a spirituális tanokhoz. Ez volt a hobbim. Nem sajnáltam a ráfordított időt és faltam a fellelhető anyagokat. Ezen keresztül eljutottam odáig, hogy szintet lépjek és elvégezzek néhány természetgyógyász képzést.
Az utat keresztezte az „anti aging” fogalma és ezzel felfedeztem egy hatalmas hiányosságot, fogyatékosságot és problémát.   

A probléma pedig (a kormányzatok problémája is), hogy egyre tovább élünk és az anyagi lét ezzel párhuzamosan egyre bizonytalanabb.

Fizikai, szellemi adottságaink még ott vannak a toppon, de már egyre kevésbé van ránk szükség. És az életkor pedig egyre jobban kitolódik. És mi pedig szeretnénk ezt a kitolódott életet értelmesen eltölteni.

És itt jön a mi VÍZIÓNK!

Iratkozz fel a friss információkért!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük