Mit tanítanak a reiki tanfolyamok?

A reiki egy tiszta, magasan rezgő, univerzális, valláshoz nem kötött isteni energia, amely kézrátétellel történő reiki kezeléssel jut a szervezetedbe.

A jól képzett reiki terapeuta tudja, hogyan kell ezzel az energiával a fizikai és finomfizikai testet feltölteni, kitisztítani és akár speciális problémákat, fájdalmakat is enyhíteni vele.

A reiki tanfolyamok, kortól, nemtől, vallási hovatartozástól függetlenül, azt tanítják meg, hogyan lehetsz jól képzett, gyakorlott, megbízható reiki terapeuta, legyen szó önkezelésről vagy mások kezeléséről.

Reiki tanfolyamok részei

Minden reiki tanfolyam első lépése, az alapfogalmak tisztázása, hiszen annyi félét lehet olvasni és tanulni manapság, hogy gyakoriak a félreértések.

A reiki kompatibilis minden állapotjavító módszerrel és orvoslással, azonban nem keverhető össze más „energiával” dolgozó technikával. A reiki az reiki. Ezért fontos tisztázni a tanfolyamon résztvevők alaptudását, és a később használatos fogalmakat.

Kezdő reiki tanfolyam – reiki 1

Az alapozó reiki tanfolyam a reiki múltjáról, eredetéről, az energia tulajdonságairól, és a fizikai test kezeléséről szól. Fontos, hogy a reiki kezelés közben esetleges felmerülő problémákról, mellékhatásokról, és ezenkívül, a reiki etikáról is szó essen.

Reiki haladó tanfolyam – reiki 2

A reiki tanfolyamok második lépcsője a finomfizikai test kezelésével, vagyis az energiatesttel foglalkozik. A tanulók megismerkednek a csakrákkal és a hozzájuk tartozó területekkel és a nadikkal átfogó hálózatával.

A haladó képzésen kezdjük megérteni, hogy nem a testnek vannak csakrái és aurája, hanem az energiatest sűrűsödik részben egy fizikai testté. Ezért tud a reiki fizikai problémákon segíteni, mert a gyökerüknél, vagyis az energiatestnél ragadja meg a gondokat. Gyakran még azelőtt, hogy kialakulnának.

A reiki 2 tanfolyamon tanult speciális szimbólumok is segítik a későbbi hatékony munkát, és egy kicsit izgalmasabbá és egyben misztikusabbá is teszi a képzést.

Reiki mester tanfolyam

A reiki harmadik lépcsője már nem szükséges mindenkinek. Azonban a hivatásos segítőknek, vagy a spirituális úton járóknak mester szimbólum nagyon sokat tud segíteni.

Hogyan érdemes reiki tanárt, reiki tanfolyamot választani?

Amikor minden sarkon található reiki tanfolyam, nagyon fontos kérdés, hogyan válasszunk jó reiki tanárt, akinek nem csupán elméleti tudása és töretlen avatási láncolata van, hanem valódi betegkezelési tapasztalata és gyakorlati energetikai tudása is.

A mai helyzetben, amikor szinte teljesen magunkra vagyunk utalva, érdemes megtanulni bánni a reikivel, mert olyan biztonsági hálót adhat, amit semmi más. És érdemes olyan tanártól tanulni, aki régóta megbízható eredménnyel használja és tanítja a reikit.

Ebben az esetben nem elég „jól kinézni”, kevés a reklám és a szimpátia. Érdemes megkérdezni, mióta kezel reikivel, mióta tanít és milyen rendszerességgel. Hol lehet kapcsolatba kerülni a tanítványaival esetleg.

Fontos rákérdezni, hogy a reiki tanfolyamokon tanítja-e a felmerülő mellékhatások kezelését. Kérdezzük meg a leggyakoribbat, a fejfájást, és ha azt válaszolja, hogy pár perc további reiki kezeléssel elmúlik majd, akkor érdemes továbblépni és olyat keresni, akinek valós tapasztalatai vannak, a valós életből.

Legyen biztonsági hálód – reikizz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük