Tai chi klub

Az örök-életet minden kultúrában kutatták.

Az európia civilizációban az alkimisták voltak, akik a leghíresebbek. Sajnos néhány Főnix-cseppen kívül nem maradt utánuk semmi.

Vagy a kereszténységnek sikerült mindent elpusztítani vagy titkos társaságok ülnek rajta.

Szerencsénkre azonban keletről, a Kínai Forradalom miatt rengeteg titkos és nem annyira titkos anyag szivárog be át a nyugati világba.

A taoista mesterek is elkötelezett hívei voltak a hallhatatlanság kutatásának. Az ő munkásságukból sokkal többet tudunk elérni, ha tudjuk, hogy hogyan kell keresni.

De vannak konkrét dolgok…

…ilyen a HKO (hagyományos kínai orvoslás) néhány eleme. Tudjuk, hogy a kíniak nagyon magas szinten művelték az orvosi tudományokat. A mai napig olyan „eszközöket” használnak, amik nélkülözik a vegyszergyárak produktumait.

Ilyen eszköz a köpölyözés, a piócaterápia, az akkupunktúra. A köpölyözésre egyszerűen azt mondják, hogy mindent meggyógyítanak vele. Én is használom rendszeresen, bár „mindent” még nem kellett gyógyítanom vele. A piócákkal most barátkozom.

De, és ami miatt ezeket a sorokat eddig leírtam az a mozgás.

Mindenkinek a könyökén jön ki, hogy mozogni kell. A taoisták is tudták ezt és azt is tudták, hogy nem csak a mozgás, hanem a légzés mozgással együtt hoz csak eredményt.

Kínában ma is mindenki számára elérhető a tai chi, és parkokban százszámra csinálják is a formagyakorlatokat.

Nem gondolom, hogy csak ez az örök-élet titka de, hogy meghosszabbítja az életet az biztos.

Az öregedés megállítása, lassítása azért nem elképzelhetetlen mert a formagyakorlatok nem csak a testtel, hanem a lélekkel és a légzéssel mindenre hatnak.

A belsőenergiákat hihetetlen szintre lehet emelni.

Ami óriási előnye, hogy bármely korban elkezdhetjük a gyakorlását. És az első mozdulattól élvezetessé válik. Szinte azonnal tapasztalható, hogy energikusabbak leszünk tőle.

Egyszerre relaxál, és erősíti a koncentrációt. A mozgások sebessége miatt a nyugalom, ami áthat egyenlő a buddhizmusból jól ismert meditációval. A gyakorlatok fejlesztik az egyensúlyérzéket. Elősegíti a kétagyféltekés gondolkodást és cselekvést. Ezáltal erősíti az önbizalmat is.

Mint mondtam bármilyen korban elkezdhető és gyakorolható, sőt. Gyógyítólag hat az ízületi bántalmakra. Nyújtanak és lazítanak a gyakorlatok.

Mostanában mindenki az immunrendszert emlegeti. Van egy jó hírem a tai chi javítja az alvást, ezzel elősegíti a test sejtszintű megújulását és ezáltal erősíti az immunháztartást is.

Természetesen, mint minden rendszeresen végzett mozgás ez is jótékonyan hat a vérnyomás problémákra is.

A formák eredte az állatok mozgásának beható megfigyelése, ismerete révén jöttek létre.

Müller Péternek köszönhetően ismerhette meg a nagy nyilvánosság a Ji Kinget, a változások könyvét, ami szintén alappillére a taoista gondolkodásnak. Aki nem találkozott vele szerezze be és barátkozzon meg vele. Csodálatos kalandokban lesz része. 

Ha kíváncsi vagy a részletekre a szatszanga.hu@gmail.com -os email címre küldj egy levelet és küldünk információkat a nyitással kapcsolatban!

-abonyi lászló-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük