Tibeti Guru tanítása!

Tibeti Mesterem tanítása olyan mélyen érintett, hogy úgy gondoltam megosztom veletek is.
A tanítás az év végi, év eleji fogadalmakról szólt. Leegyszerűsítve a cél állításról és a kudarcok okairól volt szó.
Miért van az, hogy a felállított célok oly kevesek számára teljesülnek?

Innen át is adnám a Gurunak a szót;

„Számtalan könyvet olvastam el, hanganyagot, előadást kínlódtam végig arról, hogy célokat kell állítani. És minden év végén vagy elején próbára tettem magam egy cél állításával. Bevallom, merészebbnél merészebb célok születtek. Az élet is jókat kacaghatott rajtuk, mert ritkán értem el azt, amit szerettem volna. Persze ez nem jelenti azt, hogy vacak életet éltem/élek. Egyáltalán nem. De nem azok történtek velem nagyrészt, amit akartam. Mondhatnám azt, hogy sodródtam az eseményekkel. Ha jött egy lehetőség beleálltam és telt az idő. Elkerülhetetlenné vált, hogy magamba nézzek, szembeálljak a félelmeimmel, és rányissam a szemem a tükörre. 

Szóval célállítás. Van ennek értelme? Főleg, ha a célokból kevés valósul meg. Mit csinálok rosszul? (Ez csak velem van így?) Egy meditációs gyakorlat közben jött a megvilágosodás. Rossz oldalán ülök a lónak. A cél egy olyan esemény, ami még nem történt meg, vagyis a jövőben lesz, ha megvalósul. És azért nem valósul meg, mert a cél és a kívánság nem egy és ugyanaz. Amit kívánok, az nem jó cél. Mert eleve kudarcra van ítélve. Ugyanis a kívánságom 99%-a nem rajtam múlik. Vagyis másoknak állítok célt, amit nagy valószínűséggel a „mások” nem akarnak vagy nem úgy akarnak. Ami rajtam múlt, azt értem el. Abban az élethelyzetben élek most. Fordítva kell csinálni. Most jön a kemény része, mert ehhez magadba kell nézned! 

Egy tanyasi tanítványom édesapjának volt két mondása. Ez egyiket egyáltalán nem értettem. A másik viszont valahogy így hangzott: „Mindegy az, csak teljen az idő.” Ezt a mondatot bármilyen kérdésre válaszként el tudta mondani. Akkor butaságnak hangzott, most azt gondolom, hogy egy őszinte gondolat volt. Tudta, hogy céltalanul él és semmilyen tervei, elvárásai nem voltak a jövőre nézve. Ha Te is így gondolod, hogy mindegy az, csak teljen az idő, akkor ne nézz magadba. Az idő el fog telni. Ez az egy biztos. De ha a kezedbe akarod venni a sorsod, szeretnéd, hogy a céljaid teljesüljenek, akkor a következőket kell tenned!

A cél állítással az volt a legnagyobb baj, hogy másoknak adtál célt és nem magadnak. Hogyan tudnál magadnak elérhető, de értelmes célt kitűzni? 

1, Gondold végig, hogy mit vársz az élettől? (Itt nyugodtan elidőzhetsz napokat is, ízlelgesd a mondatot!) Mi az, ami biztosan megtörténhet veled? Milyen lehet a párkapcsolatod hosszú távon? Ez az a munka, amit halálodig akarsz csinálni? Mit mutatnak az egészség mutatóid? Milyen minőségű élet vár rád? MIT VÁRSZ AZ ÉLETTŐL?

Mit vársz a jövő évtől? Mi lesz, ha teljesül? Mi lenne a rémálom? Mi lenne a csúcs? Nyernél a lottón? Szoktál lottózni? Lesz egy új mercid? Keresel annyit? Mi az, amit elérhetsz? Hajlandó vagy kicsit többet tenni azért, hogy ne a rémálom valósuljon meg? 

2, Mit tettél meg (mit nem tettél meg) azért, hogy most azon a szinten vagy, ahol tartasz az életedben? Mit kellene megtanulnod, megtenned azért, hogy feljebb léphess? Mi az a szint, ahová el akarsz jutni? Mi fog ott történni veled? Mit fogsz ott csinálni? Milyen emberré kell válnod, hogy ott legyél? Kikkel fogsz barátkozni? Kik vesznek majd körül? 

3, Hajlandó vagy fejleszteni magad vagy csak teljenek az évek és lesz, ami lesz?

……….és akkor jöhetnek a célok!

Mit várok el az élettől? Mit kell tennem ezért? Mit kell megtanulnom? Mivé kell válnom? 

Innentől ezek az én céljaim. Jól látod, nincs benne anyagi cél. Csak cselekvés. De megnyugodhatsz, az anyagiak is ott vannak, csak innentől Te vagy a teremtőjük és nem másoktól függesz. Te vagy a TEREMTŐ! Megteremted a tudást és a felelősség felvállalásával megszületnek az elvárt történések is.” 

Köszönjük a Mesternek! Erre a hétre van mit csinálnunk! Ígéretet kaptam arra, hogy több tanítást is megoszthatok Veled! 

Legyen gondolatterhes időszakod, hogy az új évet feltöltődve kezd el! 

Ha kérdésed van a Mesterhez (vagy hozzáfűznél valamit), akkor azt nyugodtan felteheted a szatszanga.hu@gmail.com -on.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük