Holisztikus Gyógyászat

A Holisztikus gyógyászat a kultúránk része, amely az egészség és betegség mai természettudományos megközelítésétől időnként eltérő tapasztalati tudáson alapul.

Sajnos a tudományos orvosi társadalom gyakran kirekeszti azokat, akik másként gondolkodnak, mint ők.
Kiváló példa a homeopátia. Németországban az orvosi egyetemen évekig tanítják. Az angol Királynő is ezekkel a szerekkel gyógyíttatja magát. Nálunk ennek ellenére kuruzslásnak tartják.
Az energiagyógyászatról ne is beszéljünk (Reiki, Pránanadi, Kineziológia, stb).
A képzett természetgyógyászoknak is azt a feladatot szánják, hogy pusztán a megelőzést propagálják. 

És láss csodát, manapság valami változás áll be a rendszerbe. 

Az egészségügy üzletté válik és ebből kifolyólag rengeteg ember fog kiszorulni az állami egészségügyből. Ez csak idő kérdése!
A háziorvosok a covidosokat már nem is kezelik. Ha oltatalan, akkor közellenség. Nincs gyógyítás, csak oltás. MEGELŐZÉSKÉNT!
És akkor ki gyógyítja meg az embereket? Most pedig törvény mondja ki, hogy csak az oltottság ad védelmet, amikor tudjuk, hogy aki átesik a betegségen, annak a szervezete hónapokra elegendő antitestet termel, aminél jobb védelem nem létezik! Azzal a problémával pedig senki sem foglalkozik, hogy mi lesz a tüskefehérjével?
És itt már mindegy, hogy az oltásból vagy a fertőzésből kerül a szervezetbe. 

Aki nem áll be a sorba, aki egy kicsit is másképp gondolkodik, az Kuruzsló. 

A Holisztikus kezelő az egész embert nézi.
Kénytelen (célzott kérdésekkel) a páciens egész életét végignézni, végighallgatni, hogy megtalálja az elakadásának, a megbetegedésének a pontjait.
A Holisztika hisz abban, hogy minden betegség lelki eredetű.
Ezért nem a betegséget kezeli, hanem az egész embert. Ráadásul a beteg bevonásával. Met tudja, hogy a betegség üzenet és nem a tünetet, hanem a kiváltó okot kell megszüntetni. Az öngyógyítás fogalmát nem is merem megemlíteni, mert valaki még lelő írás közben!
Nézzünk egy szemléltető példát!
Ha elmegy tíz ember magas vérnyomással a háziorvoshoz, az mind a tíznek ugyanazt a gyógyszert fogja felírni. 

Ha ugyanez a tíz ember egy Holisztikus gyógyítóhoz megy, akkor majdnem biztos, hogy mind a tizen más terápiában részesülnek. 

Pedig a szakszerűen alkalmazott, biztonságos természetes gyógyászati technikák a modern országok lakosságának is elengedhetetlen igényévé váltak, eredményességük pedig több évszázad óta bizonyított.

A ma ismert irányzatok nagy része sok ezer éve alakult ki tapasztalati úton. Olyan hagyományok, amiket nem sikerült elpusztítani, kitörölni az emberek tudatából.
És van olyan is, amihez a tudománynak kellett “felnőnie”. Ilyen az akupunktúra vagy éppen a pióca gyógyászat.
De reneszánszát éli a köpölyözés is.
Ezek persze mind időigényes, személyre szabott kezelések, és erre a mai orvosoknak nincs ideje.
Az ideális helyzet az lenne, hogy közös célként a beteg legyen a középpontban. És az is nagyon jó lenne, ha orvos és természetgyógyász nem egymás ellen, hanem egymás mellett dolgozhatna a beteg érdekében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük